Ideale recruitment partner voor

Digital

Potentiële hires bevinden zich steeds vaker op online kanalen. Zorg dat jij zichtbaar bent met de juiste boodschap.

Lees meer    

Technology

Wij zorgen voor maximale gebruik van data ten behoeve van automatisering, relevantie, schaal en efficiëntie.  
 

Lees meer    

Recruitment

Door onze gerichte searches en begeleiding op korte termijn een hire realiseren.  
 

Lees meer    
...

Digital

Online recruitment zoals het in 2019 zou moeten.

Al onze campagnes zijn data- en resultdriven met een kanaaloverstijgende strategie. Continu worden campagnes geoptimaliseerd om zichtbaar te zijn op het juiste moment met de juiste uiting en beoordeeld op basis van KPI’s. Impressies en traffic onder de doelgroep is een vereiste om volume te creëren maar zijn echter indicatoren.

Het doel is het genereren van relevante en kwalitatieve kandidaten. Hierbij richten wij ons niet alleen op actief werkzoekenden maar ook op latent zoekenden.

Campagne strategie en management

Aansturen en managen van campagnes voor optimaal resultaat

Cross-channel advertising

Zorg voor zichtbaarheid op meerdere kanalen.

Media buying

Profiteer van de voordelen door een centraal punt voor jouw media inkoop.

SEO & Google Jobs

Ben jij ready voor Google Jobs en goed vindbaar?


...

Tag management & Datacollectie

Het doormeten van de 'werken-bij' website plus integratie met ATS en kanalen.

A/B Testing & Personalisatie

Welke vacaturetitel werkt nou het best en pas jij de website aan obv vertoonde gedrag

Audience management

Bereik de potentiële hires met een relevante boodschap.

Reporting & Dashboards

De juiste inzichten en analyse meteen in handen voor optimale aansturing.

Technology

In dit digitale tijdperk is data-gedrevenheid een must.

Welke inzichten heb jij nu of zou je graag willen hebben? Marksmen helpt je bij het neerzetten van een goede datacollectie. Tegenwoordig is de candidate journey niet lineair maar dynamisch. Dat betekent meerdere databronnen zoals bijvoorbeeld website, recruitmentsystemen en/of kanalen. Hoe zorg je dat deze samenkomen zodat er inzichten uitgehaald worden als attributie, cost per hire en pass through rate?

Door data kunnen we veel relevanter zijn in onze targeting zodat de juiste potentiële kandidaat wordt bereikt. Daarnaast experimenteren we met personalisatie van de boodschap voor zowel off-site als on-site door continu te testen.


...

Recruitment

Traditioneel recruitment blijft onderdeel van het nieuwe werven

Wil je liever vandaag dan morgen een nieuwe medewerker op die lege stoel hebben of heb je bepaalde recruitment doelstellingen voor de komende jaren die op voorhand bijna niet haalbaar blijken? Werk je met teveel recruitment organisaties samen of spendeer je misschien teveel van jouw budget aan goede kandidaten? In alle gevallen kunnen wij van Marksmen helpen om op deze fronten meer succes te boeken.

Je kunt ons met andere woorden inzetten om vacatures die in brand staan te blussen door gerichte searches met ons team uit te voeren volgens voorwaarden die jij ziet zitten. Maar we kunnen ook worden ingehuurd als interim specialisten die jouw gehele organisatie laten groeien/professionaliseren aan de recruitment zijde. Wij geven trainingen waarmee jouw recruiters nieuwe inzichten krijgen en daarmee misschien wel geheel nieuwe kandidatenbronnen aanboren. Dit alles met als doel jouw eigen 'recruitmentsysteem' neer te zetten en minder afhankelijk te worden van derden.

Recruitment strategy & planning

Hoe wil je de output- en procesdoelen bereiken? Zonder een goed en gedegen plan en bijbehorende doelstellingen is dat bijna onhaalbaar. We helpen je een gedegen fundament neer te zetten waardoor er verder geprofessionaliseerd zal worden.

Interim oplossingen

On site zullen we dedicated voor een nader te bepalen periode zorgen voor een boost op jouw hires. Niet alleen de kandidaat zal centraal staan. De focus zal tevens op de business liggen.

Trainingen

Jouw recruiters krijgen met geheel nieuwe inzichten en andere bronnen te maken. Nieuwe kandidaten en nog niet eerder benaderde kandidaten zijn een gevolg. Een compleet nieuwe pipeline een feit.

Talent Sourcing

Een ervaren team van recruiters zal de meest moeilijk opvulbare vacature van jou gaan challengen. Binnen twee weken heb jij kandidaten in de mailbox zitten die met jouw bedrijf willen kennismaken.