Inspiratie

De eerste maanden bij Marksmen van: Elisabeth & Emiel

25 november 2020

Je hebt het je misschien al wel eens afgevraagd: wie werken er bij Marksmen en wat doen ze daar eigenlijk? Om je een kijkje achter de schermen te geven, hebben we een aantal vragen gesteld aan Elisabeth en Emiel. Dit duo bestaat uit de nieuwste teamleden van Marksmen en vertellen over hun eerste maanden bij Marksmen.

Emiel is full-stack developer, dit betekent dat hij zich bezig houdt met zowel back-end als front-end development. Daarnaast houdt hij zich bezig met het UX-design van de Marksmen producten. Tot slot, helpt hij ons met het bouwen en onderhouden van al onze recruitment technologieën.

Elisabeth daarentegen, houdt zich bezig met een andere pijler van Marksmen: traditioneel recruitment, oftewel Talent sourcing. Dit betekent mailen, bellen en berichtjes sturen! Zij helpt mensen aan een nieuwe baan en helpt bedrijven met het vinden van talenten. Een echte ‘matchmaker’ dus!

Hoe waren jullie eerste maanden bij Marksmen, wat is jullie opgevallen?

Elisabeth: “Zal ik beginnen! Mijn eerste maanden zijn goed bevallen. Ondanks dat we veel thuiswerken ervaar ik verbondenheid binnen het team. De onderlinge relaties zijn zakelijk, maar ook gezellig. We schakelen snel en het team werkt goed samen, dat is voor mij belangrijk. Als Talent Sourcer bouw je aan een netwerk, dit kost veel tijd en daar ben ik nog steeds mee bezig.”

Emiel: “Mijn eerste maanden bestonden uit het kennismaken met alle werkwijzes. Bij Marksmen wordt gewerkt met uiteenlopende technieken, dat maakt het werk vrij. Naast alle technische aspecten is het belangrijk om in de eerste weken het hele team te leren kennen.”

Wat weten jullie van elkaars functie?

Talent Sourcers

Emiel: “Talent Sourcers bellen veel! Ze werken samen met bedrijven en spreken met kandidaten. Het lijkt mij wel ingewikkeld om een goede band op te bouwen met zoveel verschillende partijen.”

Elisabeth: “Dat klopt, ik bel veel en ik spreek veel mensen. Ik probeer zo goed mogelijk een schakel te vormen tussen kandidaten en bedrijven.”

Recruitment Technologieën

Elisabeth: “Ik weet dat Emiel zich bezig houdt met back-end development. Hij ontwikkelt nieuwe producten voor Marksmen, maar daar kunnen we nog niet alles over verklappen. Dit zijn nieuwe recruitment technologieën, die weer interessant zijn voor de bedrijven waar we mee samenwerken. Want nog sneller het beste talent vinden, dat is het doel! Voor onze afdeling heeft hij onlangs een dashboard gemaakt met handige statistics zodat de Talent Sourcers de onderlinge resultaten kunnen zien.”

Wat maakt Marksmen leuk?

Emiel: “De sfeer, iedereen is erg gedreven en we steken elkaar aan met enthousiasme.”

Elisabeth: “Daar sluit ik me volledig bij aan, het is een jong en dynamisch bedrijf, waarin je veel vrijheid krijgt om zelf nieuwe projecten op te pakken. Daarnaast hebben we een uniek concept waar klanten en kandidaten vrolijk van worden.”

Hoe begint jullie maandagochtend?

Elisabeth: “Wij beginnen op maandag met een opening. Hier stellen we gezamenlijke doelen en beslissen we waarop we gaan focussen die week. Daarnaast werken we met persoonlijke doelen, daarin probeert het team elkaar te ondersteunen. En uiteraard KOFFIE!

Emiel: “Het tech-team doet precies hetzelfde. Daarnaast evalueren we de vorige week. Wij werken met een hele concrete planning, hoe we dingen gaan doen en wanneer. We krijgen nog wel eens klusjes tussendoor, dus daar plannen we ruimte voor in. En natuurlijk ook koffie!”

Wat zijn jullie tips voor nieuwe Scherpschutters bij Marksmen?

Elisabeth: “Binnen Marksmen werkt iedereen op zijn eigen manier. Probeer de focus te leggen op je eigen groei, dus wat maakt het voor jou dat het wel of niet lukt? Stel daarbij veel vragen. Op vrijdagmiddag is het bij Marksmen tijd voor een borrel en sluiten we de week gezamenlijk af, houd daar rekening mee!”

Emiel: “Sta open voor meerdere technologieën, want de kans is groot dat je met veel verschillende technologieën te maken gaat krijgen.”

Lees verder