Inspiratie

Even voorstellen: onze collega Eric!

8 juni 2023

Als het goed is geen onbekend gezicht binnen Marksmen: Eric Wever. Onze stadjer, onze echte Groninger en een kei in zijn werk als Talent Sourcer. We leren hem graag wat beter kennen!

Hoi! Wie ben je?
Hai! Ik ben dus Eric, 31 jaar, en woonachtig in Groningen. Ik houd van verschillende sporten, zoals voetbal, basketbal, formule 1 en tennis. Mijn vrije tijd spendeer ik graag met vrienden, waarmee ik dingen onderneem. Daarnaast houd ik erg van muziek.

Wat is jouw rol binnen Marksmen?
Binnen het recruitmentteam vervul ik een rol als Talent Sourcer, waarbij ik mij met name richt op de Java markt (IT). Ik vind het belangrijk dat iedereen doet waar die plezier uithaalt en probeer met een open benadering de juiste persoon op de juiste plek te zetten.

Ik ben benieuwd hoe jouw carrière voor Marksmen verliep en hoe je uiteindelijk bij Marksmen terechtkwam.
Oorspronkelijk kom ik uit de zorg, dus een hele andere hoek. Ik heb de studie Social Work afgerond en ook kort gewerkt als maatschappelijk werker, maar ik kwam al snel tot de conclusie dat ik daar niet gelukkig van zou worden. Toen ik zoekende was, ben ik benaderd door een ander recruitmentbureau, om daar als recruiter aan de slag te gaan. Dit beviel mij verrassend goed. Ik vond het heel interessant dat dit vak zowel commerciële als menselijke aspecten heeft. Je helpt immers mensen die momenteel weinig werkgeluk ervaren. Na deze eerste kennismaking met recruitment heb ik nog een tussenstap gemaakt naar een bureau dat actief is binnen het bankwezen en verzekeringen, maar deze organisatie en sector pasten niet helemaal bij mij. Vervolgens ben ik bij Marksmen beland, waar ik nu een dik jaar werkzaam ben!

En wat wil je graag bereiken met en binnen Marksmen?
Graag wil ik persoonlijk stappen maken om niet alleen voor kandidaten maar ook voor organisaties een sterke sparringpartner te zijn. Hiernaast wil ik mijn vaardigheden verbeteren op het gebied van gespreksvoering en het ‘’koud’’ benaderen van kandidaten en organisaties.

Mooie doelen! En wat vind je leuk aan je werk?
De veelzijdigheid van het werk en het helpen van mensen geeft mij veel voldoening. Het allerleukst is het contact met de kandidaten en hen te kunnen ondersteunen in het vinden van antwoorden op diverse loopbaanvragen die ze hebben. Als ze dan mede dankzij mij een nieuwe baan vinden waar ze gelukkig van worden dan voelt mijn missie als geslaagd.

En even wat anders, heb je laatst nog een goed boek gelezen of een goede film gezien die je iedereen kan aanraden?
Wat betreft films kan ik aanraden: The Godfather, Schindler’s List en Django Unchained! Lezen doe ik veel te weinig.

Dan nog één vraag: als je een gave mag kiezen om te hebben, welke zou dat dan zijn?
De tijd stilzetten zou regelmatig goed van pas komen! Wanneer je een vergissing maakt of meer bedenktijd nodig hebt. Vooral om langer te kunnen genieten van een moment.

Lees verder