Inspiratie

Even voorstellen: onze collega Niek!

20 oktober 2023

Vandaag stellen we graag aan je voor: Niek Bos. Niek ondersteunt ons team Online als Senior Business Developer. Met een grote glimlach en altijd in voor een praatje zien we hem vaak op kantoor. We leren hem graag wat beter kennen!

Hoi! Wie ben je?
Ik ben Niek, 33 jaar en ik woon in het leuke Roden. Naast mijn werk bij Marksmen ben ik in mijn vrije tijd graag aan het borrelen met vrienden, met mijn hond Tommy aan het wandelen of bezig met leuke uitjes plannen. Zo vertrek ik binnenkort met mijn vader en broertjes naar Marrakech. In de weekenden test ik ook graag nieuwe restaurants uit, maar vind ik het ook prima om lekker te relaxen.

Wat is jouw rol binnen Marksmen?
Ik ben werkzaam binnen Marksmen als Senior Business Developer. Dat klinkt heel fancy, maar eigenlijk ben ik gewoon commercieel verantwoordelijk binnen ons team Online. Hierbij gaat het om het aansluiten van nieuwe klanten, relatiebeheer met bestaande klanten maar ook het strategisch meedenken om te zien waar er voor ons nog verdere kansen liggen in de markt. Het is een nieuwe rol binnen Marksmen, wat maakt dat de functie nog vrij in te vullen is. Dit geeft mij veel vrijheid om ondernemend te zijn en een goede basis te creëren voor onze toekomstige sales collega´s!

Hoe verliep jouw carrière voor Marksmen en hoe ben je uiteindelijk bij Marksmen terechtgekomen?
Voordat ik bij Marksmen terecht kwam heb ik 8 jaar bij een groot mediabedrijf gewerkt. Ik ben hier begonnen als accountmanager op de binnendienst en ben doorgegroeid naar een functie voor de buitendienst. Hier gaf ik bedrijven advies hoe zij het beste nieuw personeel aan zich konden binden of hun employer brand konden laden – uiteraard via de media merken die zij hebben. Na dit jaren met veel plezier te hebben gedaan was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik werd benaderd door een van de recruiters van Marksmen waarna ik een aantal gesprekken heb gehad met Bart, Theo en Achmad. De klik was er gelijk en de uitdagingen liggen er te over. Dit maakte de keuze makkelijk om voor Marksmen te kiezen en samen de uitdaging aan te gaan.

En wat wil je graag bereiken met en binnen Marksmen?
Dit is een goede vraag. Dit zijn namelijk een aantal dingen. Allereerst wil ik graag bijdragen aan een verdere groei van Marksmen. Ik wil een bijdrage leveren door nieuwe klanten aan te sluiten en strategisch te kijken waar voor ons nog meer commerciële groeikansen liggen. Verder wil ik graag een basis creëren waar potentiële nieuwe sales collega ́s mee vooruit kunnen. Denk aan procesmatige verbeteringen als: CRM systeem, leadlijsten, pipelines etc. Genoeg werk te doen dus ;).

Klinkt goed! En wat vind je leuk aan je werk?
Wat ik leuk vind is dat Marksmen nog niet te groot is. Dit maakt dat iedereen binnen Marksmen erg ondernemend is en écht een bijdrage wil leveren aan de groei van het bedrijf. Verder vind ik het fijn dat ik zelf de vrijheid heb om mijn rol zelf in te vullen.

En dan even wat anders, heb je laatst nog een goed boek gelezen of een goede film gezien die je iedereen kan aanraden?
Zelf ben ik veel te ongeduldig om een boek te lezen, dus dan kom je al snel op een film uit. Films die direct in mij opkomen zijn: Deja vu, Man on Fire en The Shawshank Redemption. Niet geheel toevallig allemaal films met Denzel Washington erin. Dit vind ik echt een geniale acteur. Een serie die ik nog wil aanraden is Kalifat. Deze is op Netflix te vinden en ik heb zelden een serie gezien die continu zo spannend was als deze.

Laatste vraag: als je een gave mag kiezen om te hebben, welke zou dat dan zijn?
Professioneel gezien: Als ik een gave zou hebben zou ik graag de gedachten van anderen kunnen lezen. Ik denk dat dit erg kan helpen in het salesproces. Privé: Zou ik het heel tof vinden om mijzelf te kunnen ´transporteren´ naar een plek naar keuze. Dan zou ik heel vaak even op vakantie zijn ;).

Lees verder