Inspiratie

Even voorstellen: onze collega Stèphan!

5 januari 2023

Dit is zeker geen nieuw gezicht binnen Marksmen: Stèphan Hilberts, Software Engineer binnen team Tech! Toch stellen we hem graag nog even aan je voor en leren we hem wat beter kennen.

Hoi! Wie ben je?
Ik ben Stèphan, 30 jaar en woonachtig in Groningen. In mijn vrije tijd lees ik graag over allerlei onderwerpen, omdat ik het tof vind om constant nieuwe dingen te leren. Ik vind het dan ook leuk om een bord- of videospel te spelen, om mijn brein altijd actief te houden. Als ik ontspan, kun je mij vinden in mijn moestuin.

En wat doe je bij Marksmen, Stèphan?
Binnen Marksmen ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de back-end van onze applicaties. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het ‘data gedeelte’ binnen Marksmen, waarin ik graag de vertaling maak van complexe data naar concrete inzichten als consultant voor onze klanten. Het geeft mij dan ook een voldaan gevoel als ik voor een klant complexe vraagstukken ‘simpel’ kan maken, waar de klant dan weer mee verder kan.

Hoe ben je bij Marksmen terecht gekomen en wat deed je hiervoor?
Voor Marksmen heb ik een veelzijdige carrière gehad. Ik ben namelijk begonnen als politieagent, heel iets anders dus! Daarna ben ik werkzaam geweest als lasser, ondersteuner voor deurwaarders en callcenter medewerker. Toen besloot ik dat het tijd was voor iets nieuws: ik besloot om de studie HBO-ICT Software Engineering te gaan doen omdat die studie mij toch ergens erg interessant leek. Voor mijn afstudeeropdracht kwam ik bij Marksmen terecht, waar ik na mijn studie direct kon blijven werken. Tof, om zo bij mijn stageplek aan de slag te gaan, omdat ik de collega’s en de manier van werken al kende.

Je hebt al flinke stappen gemaakt met je veelzijdige carrière. Wat wil je graag bereiken met en binnen Marksmen?
Binnen Marksmen wil ik dé persoon worden als het aankomt op data en technische oplossingen bij/voor klanten. Ook droom ik ervan dat één van de applicaties waar ik mee werk, uitgroeit tot een volwassen applicatie die we kunnen inzetten bij klanten. Met Marksmen wil ik graag bereiken dat wij een autoriteit worden op het gebied van online recruitment en recruitment-tech. 

Wat vind je leuk aan je werk bij Marksmen?
Het oplossen van problemen en uitzoeken van complexe vraagstukken vind ik leuk. Daarnaast blijft mijn werk divers, de werkzaamheden zijn niet hetzelfde omdat we natuurlijk werken met verschillende klanten. Ook ben ik resultaatgericht, dus ik vind het tof om te zien wanneer klantcases succesvol zijn. 

Succes is zeker tof! Wat maakt jou echt blij?
Wanneer ik een doel haal dat ik voor mijzelf heb gesteld. Dit geeft altijd een goed gevoel. Ook word ik heel blij van reizen zodat ik nieuwe plekken op de wereld kan zien.

Tot slot, als je een gave mocht kiezen om te hebben, welke zou dat dan zijn?
Oei, lastige vraag. Maar stel, het is mogelijk om op basis van aanraking bepaalde kennis of skills te vergaren… Dan weet ik het wel! Het klinkt misschien raar en het is heel specifiek. Maar het lijkt me heel vet dat wanneer ik bijvoorbeeld een boek aanraak, ik gelijk alle kennis bezit en ook kan toepassen. Of dat ik bijvoorbeeld heel goed kan tennissen als ik een tennisracket aanraak. Best handig, toch? 

Lees verder