Inspiratie

Succesverhaal: Gersom Veldhuizen ging via Marksmen aan de slag bij ilionx

23 maart 2023

Bij Marksmen zetten we onze tanden in jouw recruitmentvraagstuk en laten we pas los als er resultaten geboekt zijn. Dat doen we door de inzet van verschillende facetten van online recruitment. Soms wil je graag een versnelling omhoog. Dan komen onze talent sourcers in actie en kunnen we het recruitmentproces voor je uit handen nemen! Wij zoeken voor jou de perfecte match.

We gingen in gesprek met Gersom Veldhuizen, die na een succesvol proces aan de slag is gegaan bij een van onze klanten: ilionx. Lees snel verder en kom meer te weten over het proces van Gersom!

Hoe is je 1e maand gegaan bij ilionx?
”Ik ben 1 februari in dienst getreden bij ilionx (voorheen Trivento) en heb de inwerkperiode er net op zitten. In deze inwerkperiode heb ik ilionx beter leren kennen als organisatie, kennis gemaakt met mijn collega´s en meer uitleg gekregen over de projecten. Nu de inwerkperiode erop zit ga ik bij Kadaster aan de slag! Het gaat hierbij om een opdracht voor minimaal een half jaar.”

Hoe ben je met Marksmen in contact gekomen?
”Ik ben met Marksmen in contact gekomen naar aanleiding van een LinkedIn bericht dat ik had gekregen van één van de consultants van Marksmen. Ik was me aan het oriënteren op een eventuele overstap in 2023. De timing was dus goed en zowel de vacature als de organisatie paste goed bij mijn ervaring. Dit laatste is net zo belangrijk. Al is de timing zo goed, er moet natuurlijk wel een match zijn met de opdrachtgever en de vacature.”

Hoe heb je het contact met een van onze consultants ervaren?
”In het Linkedin bericht maar vooral in het telefoongesprek erna werd al vrij snel concreet waar Marksmen mij voor benaderde. Het gebeurt regelmatig dat een recruiter mij benadert, maar het vervolgens nooit echt concreet wordt. Dan vragen ze bijvoorbeeld enkel om mijn cv, die waarschijnlijk ergens in een database terecht komt.

In het telefoongesprek was al duidelijk dat het om ilionx ging en werd er een goed beeld geschetst over de organisatie. Hiernaast werden mijn wensen besproken om te bepalen of beide partijen bij elkaar gebracht zouden kunnen worden.

Het contact tijdens de sollicitatieprocedure bij ilionx verliep prima. Na de gesprekken stond Marksmen klaar om het er met mij over te hebben en konden zij nog enkele vragen of twijfels bij me wegnemen. Na elke stap in het proces volgden er snel updates zodat ik wist waar ik aan toe was.”

Welke bijdrage heeft Marksmen geleverd aan jouw nieuwe baan?
”Ik vond het best lastig om richting mijn toekomstige werkgever volledig transparant te zijn over de salariswensen en vond het nog lastiger hierover te onderhandelen. Doordat dit met Marksmen aan de voorkant al was besproken voorkwamen we dat de salariswensen verderop in het proces een struikelblok konden worden.

In gesprek met Marksmen heb ik duidelijk gemaakt wat er geboden moest worden om de overstap het voor mij ook financieel waard te laten zijn. Vervolgens is dit door Marksmen met ilionx besproken, wat heeft geleid tot een passend aanbod waardoor ik de overstap wilde maken.”

Waarom zou je Marksmen over 10 jaar weer gebruiken in je zoektocht?
”Mocht ik in de toekomst op zoek gaan naar een nieuwe baan dan zal ik Marksmen zeker gebruiken in mijn zoektocht. Je kan natuurlijk zelf solliciteren bij een organisatie, maar de processen lopen gewoonweg wat meer gestroomlijnd wanneer het via jullie verloopt.”

Welke tips kan jij vakgenoten geven die op zoek gaan naar een nieuwe baan?
”Ik denk dat je als developer een kennisgebied moet zoeken wat je onderscheidt ten opzichte van andere developers. Zoek iets om je in te verdiepen zodat je er erg goed in wordt en je iets extra’s te bieden hebt. 

Ook raad ik aan kritisch te zijn en met meerdere mensen te spreken wanneer je een overstap maakt. Tot slot, onderschat jezelf niet en durf de sprong naar het onbekende te wagen! Het brengt je veel nieuwe relaties en inzichten.”

Ook hulp nodig bij het vervullen van jouw vacatures? Kom eens langs, we drinken graag eens vrijblijvend een kop koffie!

Stel je vraag aan

Lees verder