Inspiratie

Wuunder groeit – en dat is geen toeval

Achmad Mardjoeki 7 februari 2022

Een schot in de roos was het, het eerste profiel dat Jeroen Gehlen in 2017 van Marksmen kreeg. Zijn bedrijf Wuunder werkt inmiddels alweer dik drie jaar met plezier met ons samen. Tijd om eens stil te staan bij deze succesvolle relatie. “Ik denk dat ik Marksmen de komende tien jaar met me meeneem.”

Wuunder is een innovatief, zakelijk verzendplatform, gevestigd in Weert maar actief over de hele wereld. Met het platform versturen zakelijke verzenders pakketten en documenten, maar ook (zee)containers, op een persoonlijke en efficiënte manier. In 2016 startte Wuunder als verzendapplicatie, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een platform in meerdere talen, met 10.000 transportoplossingen en meer dan 300 vervoerders.

Het bouwen aan een platform vereist diepgaande softwarekennis, maar ook het centraal stellen van de klant én het logistieke systeem. Nieuwe mensen aannemen is door die combinatie van eisen nog niet zo eenvoudig. Specialisten zoeken, met en voor Wuunder, is een perfecte uitdaging voor een recruiter die gespecialiseerd is in IT.

30 mails per dag

Aanvankelijk leunde Wuunder voornamelijk op de hulp van een IT partner, dat hielp met het creëren van een flexibele, maar goede developmentbasis. “Deze keuze maakten we om het risico te beperken, maar tegelijkertijd iets groots neer te kunnen zetten”, legt Jeroen Gehlen uit.

Als technologiebedrijf hoef je niet te wachten op hulp bij het zoeken van nieuwe mensen, die krijg je ongevraagd aangeboden. “Ik krijg, zonder grappen, zo’n dertig verzoeken per dag met veelal de strekking: hé, jullie zijn op zoek naar developers, wij hebben de juiste kandidaat voor je.”

“Wij dachten direct: deze mensen snappen het.”

Marksmen was op een dag één van die dertig afzenders. Ondanks de stortvloed aan verleidelijke mails trok ons bericht (en onze aanpak) Jeroens aandacht. Hetzelfde gold voor het profiel van een developer dat we meestuurden. “Het was meteen een schot in de roos. De combinatie van bericht en profiel klopte. Wij dachten direct: deze mensen snappen het. De developer in kwestie had logistieke kennis, start-up-ervaring, verstand van datasystemen en woonde ook nog in de buurt. Perfect.”

Geen match zonder klik

Een werkgever is vanzelfsprekend niet de enige hoofdrolspeler in een sollicitatieproces. Recruitment is mensenwerk en de wensen en behoeften van een sollicitant staan daarbij ook centraal. Zonder klik tussen kandidaat en werkgever kom je niet tot een match.

In het sollicitatieproces is de manier van werken van Wuunder een belangrijk element. Die is niet voor elke kandidaat weggelegd. Jeroen: “Iedereen werkt remote, hierdoor hebben we een mooie mix aan werknemers. Mensen uit Syrië, Oostenrijk, Limburg en Groningen. Ook qua leeftijd varieert het nogal, het gaat bij ons van 19 tot 62.’’

Met dat in het achterhoofd stelde Marksmen Wuunder voor aan developer Johan, en andersom. Niet veel later was de eerste plaatsing een feit. Anno 2020 werken we nog steeds samen, en werkt Johan alweer drie jaar met veel plezier bij Wuunder. “Ook de profielen die hierna kwamen waren van topniveau”, zegt Jeroen. “Hierdoor lopen er al een stuk of zes mensen bij ons rond die het stempel van Marksmen hebben. Met hen kunnen wij onze missie doorzetten: mensen ‘verwuunderen’. Ik denk dat ik Marksmen daarbij de komende tien jaar met me meeneem.”

Lees verder