Inspiratie

Het is tijd om de vruchten te plukken van Midjourney

7 september 2023

Toffe afbeelding, vind je niet?

Hoi! Ik ben Tom, designer bij Marksmen en ik wil vandaag graag wat met je delen over een van onze laatste ontwikkelingen, namelijk het ontdekken en inzetten van de Artificial Intelligence (AI) tool Midjourney! 

De term AI hebben we allemaal weleens gehoord. Een voorbeeld: stel je wil een sollicitatiebrief opstellen. Hiervoor kun je de AI bot ChatGPT inschakelen om je te helpen bij het schrijven. Is je brief saai? Dan kun je ChatGPT vragen om hem te laten herschrijven als een piraat. De mogelijkheden van AI zijn talrijk en veelzijdig. Zo is er naast AI die kan ondersteunen op textuele basis, ook AI die ingezet kan worden om spectaculaire visuals te genereren op basis van de creativiteit van de gebruiker. Je raadt het al: Midjourney.

Met dit programma is het mogelijk om op basis van zogenoemde prompts (input/instructie die aan de AI wordt gegeven om het een opdracht te laten uitvoeren) verbluffende kunstwerken en visuals te creëren. Wij zijn er in korte tijd achter gekomen dat dit een prachtig middel is voor het neerzetten van unieke, op maat gemaakte recruitment ads die het oog prikkelen. Midjourney maakt gebruik van geavanceerde algoritmen en neurale netwerken om de ideeën van gebruikers tot leven te brengen op een manier die voorheen ondenkbaar was. Ontzettend handig als je op zoek bent naar toffe visuals voor het grijpen van de aandacht van jouw nieuwe werknemer(s), zie het bewijs hierboven.

The only limit is your own imagination.

Lees verder